--5-- DACA CAINELE ESTE TUNS, II MAI CRESTE BLANA LA FEL - MASTER GROOM



marti, 30 Apr 2024 · 8:18            Cosul de cumparaturi  ·  Login  ·  Inregistrare
Home                 Contact
MASTER GROOM

Intrebari frecvente
Daca cainele este tuns, ii mai creste blana la fel? Ce inseamna trimatul?

La unele rase, cum ar fi cele cu tipurile de pãr sârmos (Airedle Terrier, Fox Terrier, West Highland White Terrier etc.) ºi unele rase, precum  Cocker Spaniel, Golden Retriever etc., odatã tuns, pãrul nu o sã mai aibã calitatea iniþialã. Totuºi, dacã pãrul câinelui este atât de încâlcit, încât nu mai existã alte opþiuni decât tunsul, cel mai deziderabil este ca câinele sã fie tuns (igienizat).

Trimatul este utilizat în primul rând pentru a îndepãrta stratul superior al blãnii ºi ete aplicat în cazul urmãtoarelor tipuri de pãr: tight wire, scruffy wire, broken sporting, sporting saddle. La rasele care au aceste tipuri de pãr, acest strat nu poate nãpârli într-un mod natural ºi neajutat. Ca urmare, pãrul vechi (mort) rãmâne în foliculã, iar pãrul cel nou nu are loc sã creascã. Aceastã situaþie cauzeazã câinelui discomfort ºi mâncãrimi, el/ea se scarpinã, se rostogoleºte pe covor sau se freacã de mobilã în încearcarea de a îndepãrta blana în surplus. Trimatul este o metodã naturalã ºi nedureroasã de a îndepãrta pãrul mort, conferind pielii o mai bunã aerisire ºi mai multã sãnãtate. Trimatul totodatã ajutã la menþinerea corectã a texturii ºi culorii pãrului, conform standardului.

 

 





Intrebari frecvente
Daca cainele este tuns, ii mai creste blana la fel? Ce inseamna trimatul?
Cat de des poate fi spalat cainele?
De ce exista diferite metode si tipuri de toaletaj? (trimat, pieptanat spalat, tuns cu forma, tuns igienic, toaletaj de expozitie etc.)
De ce este necesar toaletarea Celui mai Bun Prieten al omului?

Cosul de cumparaturi
Este gol.


Distribuie


powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro


X