--5-- DE CE EXISTA DIFERITE METODE SI TIPURI DE TOALETAJ - MASTER GROOM



marti, 30 Apr 2024 · 10:01            Cosul de cumparaturi  ·  Login  ·  Inregistrare
Home                 Contact
MASTER GROOM

Intrebari frecvente
De ce exista diferite metode si tipuri de toaletaj? (trimat, pieptanat spalat, tuns cu forma, tuns igienic, toaletaj de expozitie etc.)

Decizia stylistului în ceea ce priveºte alegerea metodei de toaletare precum ºi ustensilele folosite este influenþatã de o multitudine de factori direcþi ºi indirecþi, precum rasa cãþelului, tipul ºi condiþia pãrului, dacã câinele participã la expoziþii canine sau nu, starea de sãnãtate, vârsta ºi temperamentul patrupedului, preferinþele stãpânului, frecvenþa ºedinþelor de toaletaj, sezonul (primãvara, vara, toamna sau iarna), stilul ºi mediul de viaþã al cãþelului etc.

Bunãstarea ºi sãnãtatea patrupedului este pe topul listei de prioritãþi în ceea ce priveºte adoptarea de decizii privind stilul ºi metodele de toaletaj.

Dacã câinele este foarte încâlcit, cea mai bunã soluþie este sã fie tuns scurt, „igienizat”.( pielea ºi eventualele nereguli cauzate de lipsa unui toaletaj corespunzator pot fi observate ºi ulterior tratate cu eficienþã de catre medicul veterinar). Descâlcirea pãrului foarte încâlcit nu este benefic cãþelului, poate sã-i cauzeze stres emoþional, înroºirea pielii, durere, vânãtãi etc. În cazul raselor cu pãr lung, precum Canicheul, Bichonul etc. intervalului optim pentru ºedinþe de toaletaj este de 4-8 sãptãmâni. Nerespectarea acestui interval poate duce la probleme ale pielli (eczeme, iritaþii, mãtreaþã), urechilor (otitã, ear mite), creºterea exageratã a unghiilor, care poate duce char ºi la deformara mancs etc. Din cauza lipsei toaletajului periodic câinii nu au ºansa sã se familiarizeze cu technicile ºi procedurile de toaletaj, astfel în loc sã se bucure de rãsfãþul oferit de stylist, câinele devine nervos, stresat, chiar ºi agresiv.





Intrebari frecvente
Daca cainele este tuns, ii mai creste blana la fel? Ce inseamna trimatul?
Cat de des poate fi spalat cainele?
De ce exista diferite metode si tipuri de toaletaj? (trimat, pieptanat spalat, tuns cu forma, tuns igienic, toaletaj de expozitie etc.)
De ce este necesar toaletarea Celui mai Bun Prieten al omului?

Cosul de cumparaturi
Este gol.


Distribuie


powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro


X